Z ražnej celozrnnej múky sa pečie chutný a vláčny ražný chlieb. Z ražnej celozrnnej múky vieme upiecť akékoľvek pečivo, ale predovšetkým z ražnej múky sa pečie chlieb. Fajný, mäkučký a vláčny. Raž je veľmi bohatá na vitamíny a obsahuje veľmi dôležité minerálne látky. Veľmi dobre pôsobí na život človeka.V pekárstve sa ražná múka používa aj v kombinácii so pšeničnými múkami.
Ražná celozrnná múka
346,98 kcalKalórie: |
1 451,82 kJEnergia: |
1x 100gJednotka: |
MúkyKategória: |
11,27 gBielkoviny: |
71,76 gSacharidy: |
1,87 g Z toho cukry: |
1,73 gTuky: |
0,183 g Z toho nasýtené mastné kyseliny : |
0 g Transmastné kyseliny: |
0,470 g Mononenasýtené mastné kyseliny: |
0,950 g Polynenasýtené mastné kyseliny: |
- Cholesterol: |
-Soľ: |
13,3 gVláknina: |
14,6 gVoda: |
27,666 mgVápnik: |